Mikä on yrityksesi tarina?
Mikä on yrityksesi tarina?

Mikä on yrityksesi tarina?

Hyvä yritystarina perustuu yrityksen arvomaailmaan ja identiteettiin ja erottaa sen kilpailijoistaan. Se kertoo mikä on yritykselle tärkeää, oikeaa ja tavoiteltavaa. Hyvä tarina jää ihmisten mieliin ja luo vahvaa imagoa yritykselle. Millaista tarinaa sinä kerrot asiakkaillesi?

Nykyinen maailmantilanne luo monia haasteita kaupan alan yrityksille. Kuluttaminen ja ostokäyttäytyminen muuttuu ja kaupan alan on muututtava sen mukana. Ylikuluttamisesta puhutaan paljon ja uuden ostamisesta on tulossa pahe. Useimmilla meistä tavaraa on jo enemmän kuin tarpeeksi. Enää ei haluta ostaa mitään turhaa ja ostopäätöksiä harkitaan tarkkaan.

Pandemian pyörteissä kotimaisuudesta tuli suomalaisille entistä tärkeämpi arvo niin ruokaostoksilla kuin kaikessa muussakin kuluttamisessa. Elinkustannusten nousun vuoksi monen on ollut pakkokin vähentää kulutustaan ja miettiä entistä tarkempaan sitä mihin rahansa käyttää.

Vastuullisuudesta ja ekologisuudesta tulee myös koko ajan tärkeämpiä arvoja. Tiedostava kuluttaja ei enää osta höttöisiä lupauksia, vaan vaatii läpinäkyvyyttä ja todellista tietoa. Vastuullinen yritys ei myöskään harrasta viherpesua, vaan koko liiketoiminnan täytyy olla kestävällä pohjalla. Kaiken ei tarvitse kuitenkaan olla heti täydellistä. On ihan ok sanoa, että meillä on tässä vielä paljon työtä, mutta teemme jatkuvasti töitä asioiden parantamiseksi.

Moni yritys joutuu nyt miettimään sitä miten vastata tähän muutokseen. Pitää palata perusasioiden äärelle ja miettiä omaa liiketoimintaansa ja arvopohjaansa uusiksi. Mikä on olemassaolomme oikeutus muuttuvassa maailmassa? Miten lunastammme paikkamme ihmisten mielissä ja sydämissä ostopäätöksiä tehtäessä? Näihin kysymyksiin vastaaminen kirkastaa yrityksen identiteettiä, vahvistaa brändiä ja auttaa saamaan kilpailuetua.

Maailman muuttuessa myös visuaalisen markkinoinnin täytyy muuttua. Läpitunkeva kaupallisuus ei enää kiinnosta kuluttajaa. Nykypäivän ihmiset ovat muutenkin jatkuvassa informaatioähkyssä, joka saa monet sulkemaan silmänsä ja korvansa kaupallisille viesteille. Hienovaraisempi lähestymistapa on tarpeen.

Tämän ajan ihmiset kaipaavat merkityksellisyyttä ja kokemuksellisuutta pinnallisen kaupallisuuden sijaan. Tulevaisuuden kivijalkamyymälään tullaankin kokemaan ja hakemaan elämyksiä, joita digimaailma ei voi tarjota. Myymälässä asiakas pääsee näkemään tuotteen, koskemaan ja kokeilemaan sitä moniaistisessa ympäristössä. Tässä on mahdollisuus asiakaskokemuksen syventämiseen ja asiakkaiden sitouttamiseen kanta-asiakkaiksi.

Nämä kaikki ovat asioita, joita rakennetaan visuaalisen markkinoinnin avulla. Visualistit ovat tulevaisuuden tekijöitä ja tarinankertojia, jotka herättävät brändisi tarinan eloon moniaistisessa ja elämyksellisessä ympäristössä. Merkityksellisyyttä voidaan luoda myös taiteen avulla. Taide saa asiakkaan pysähtymään käsillä olevaan hetkeen, kehottaa hienovaraiseen vuoropuheluun, ottaa kantaa ja herättää tunteita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *